Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2020)

Nyheter från medicinska fakulteten

Digital opposition på avhandling om virusspridning

Fredrik Elgh, professor i virologi, opponerade via nätet på en dagsaktuell avhandling om virusspridning.

Digital disputation vid Umeå universitet genomförd

Sara Strandbergs disputation i fredags var den första att utföras digitalt sedan Coronakrisens start.

Stomi problematisk för boende i glesbygd

Personer bor bor långt ifrån sjukhus upplever ofta besvär med stomi. Något som många har längre än nödvändigt.

Mer smärta bland folket –  kvinnor drabbas hårdast
Mer smärta bland folket – kvinnor drabbas hårdast

Allt fler rapporterar smärta i ansiktet och bara ett fåtal tillfrisknar helt från sina besvär, visar studie.

"Juvel i kronan finns i Umeå"

Vetenskapsrådets internationella expertpanel hyllar Umeå universitet och centrumet UCMR i rapport.

Information till doktorander, handledare och externa parter

Företagsforskarskolan ställer in samtliga planerade aktiviteter fram till sommaren på grund av coronaviruset.