Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Fortbildning

Institutionen för språkstudier erbjuder en mängd kurser som är lämpliga som fort- och vidareutbildning – både inom det reguljära kursutbudet och som uppdragsutbildning.

Fort- och vidareutbildning för verksamma lärare

Språk och språkutveckling är fenomen som är relevanta för alla lärare. Oavsett om man är lärare som behöver lära sig mer om vad det innebär att lära sig via ett andraspråk, om man är lärare som behöver fördjupade kunskaper om ämnesdidaktik i språkämnen eller om man behöver utbildning i sitt (eller ett nytt) ämne har vi något att erbjuda.

Vårt samlade utbildningsutbud finns i Universitetets utbildningskatalog.

Vi medverkar också i några kurser som Skolverket upphandlat inom ramen för Lärarlyftet II. Får man sådan finansiering kan man också läsa kurser ur vårt reguljära kursutbud.

Under v. 44 medverkar vi i den s.k. Kunskapsveckan som är kostnadsfri kompetensutveckling för verksamma lärare, bland annat i språk.

Magisterkurser i språkdidaktik

Som enda universitet i landet erbjuder vi kurser i språkdidaktik på magisternivå. De vänder sig till lärare i alla språk – svenska, svenska som andraspråk, modersmål, engelska och moderna språk. Kurserna ges på kvartsfart med några få träffar i Umeå. Kontaktperson är Görel Sandström.

Fort- och vidareutbildning för andra yrkeskategorier

Även för andra yrkeskategorier än lärare med behov av språkkunskaper kan våra reguljära kurser vara värdefulla. Vi ordnar också gärna skräddarsydda uppdragsutbildningar. Studierektor Kristina Persson eller studievägledare Irene Sedlacek kan besvara frågor om reguljärt kursutbud.