Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildning

På den här sidan hittar du information om de utbildningar som ges vid institutionen för språkstudier. Längst ned finns kontaktinformation till våra studievägledare och länk till kursutvärderingar.

Fristående kurser

Vid Institutionen för språkstudier kan du läsa fristående kurser på grundnivå och avancerad nivå i ett flertal språk samt i lingvistik och språkdidaktik. Kurserna kan kombineras till en examen eller komplettera din övriga utbildning.
Lista över våra fristående kurser

Lärarutbildning

Den största yrkeskategori vi utbildar är lärare. Vi ansvarar för ämnesstudier och ämnesdidaktik i läs- och skrivutveckling, svenska, svenska som andraspråk, engelska och moderna språk samt för inriktningen mot språk-, skriv- och läsutveckling inom speciallärarprogrammet. De logopeder som ger undervisning och stöd i röst och tal för alla blivande lärare finns också hos oss. Många av våra kurser är lämpliga som fortbildning för verksamma lärare.

Läs mer om lärarutbildning

Utbildning på forskarnivå

Vi erbjuder utbildning på forskarnivå i de moderna språkens litteratur, pedagogiskt arbete, samiska studier, språkdidaktik, samt språkvetenskap.
Läs mer om våra utbildningar på forskarnivå

Uppdragsutbildning/kompetensutveckling

Vi har även möjlighet att erbjuda uppdragsutbildning/kompetensutveckling för både näringslivet och institutioner/enheter inom universitetet.
Läs mer om fortbildning

Studievägledare