Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bedömningsstöd i biologi, fysik, kemi och matematik 5

Institutionen har som uppdrag att ta fram stöd för bedömning i olika kurser på gymnasieskolan. Bedömningsstöden ska bidra till att bedömningen och betygssättningen blir likvärdig och rättvis, konkretisera ämnesplanerna och öka måluppfyllelsen bland eleverna. Materialet i bedömningsstödet är gratis och öppet för lärare med lösenord.

Materialet finns att tillgå i Skolverkets bedömningsportal. En del av bedömningsstödet i bedömningsportalen kommer att vara lösenordskyddat för att endast lärare ska kunna komma åt det. För att lärare ska få åtkomst till det skyddade materialet krävs det att huvudmannen ger behörighet till rektorn för de skolenheter som huvudmannen är ansvarig för.

Skolverket delar för närvarande ut behörigheter för bedömningsportalen till skolans huvudmän och berörda lärare kommer att få ett lösenord av sin rektor. Mer om detta kan du läsa om hos Skolverket.

Bedömningsstödets material omgärdas av provsekretess. Det innebär att materialet inte får spridas utan måste samlas in efter genomförda provtillfällen samt förvaras säkert. Provmaterialet ska arkiveras.


Kontaktinformation

Administratör - Sofia Hansson
Projektledare - Anna Lind Pantzare