"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Postdoktor i bioinformatik samt cancerforskning

Institutionen för diagnostik och intervention

Ansök

senast

2024-05-14

  • Typ av anställning Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

På Institutionen för diagnostik och intervention forskar och undervisar vi inom nio olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt, och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten.

Nu söker vi en postdoktor till institutionen med start enligt överenskommelse och heltid i 2 år!

Projektbeskrivning

Du kommer att arbeta i ett pågående projekt i samarbete med Sci Life Uppsala och Stockholm som baseras på spatiell transkriptomik i cancervävnad. Mer information om forskargruppen och projektet finns på https://www.umu.se/forskning/grupper/hanna-nystrom-lab/

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna inkluderar självständig datainsamling och bioinformatisk analys med fokus på targeted In situ RNA sekvensering på patienter som opererats för kolorektala levermetastaser i första hand. Under anställningen kan projektet komma att utvecklas riktas även mot tumörvävnad från andra cancersjukdomar eller vävnad med fokus på spatiell analys av arvsmassan och dess uttryck. Du förväntas delta och till viss del handleda forskarstudenter inom närliggande projekt samt att undervisning kan ingå i anställningen upp till 20%.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom medicinsk anknuten forskning med inriktning mot datoriserad bildanalys. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Du har dokumenterat goda kunskaper inom området spatiell transkriptomik/ sekvensering, datoriserad bildanalys och bioinformatik. Arbetet kräver goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift.

För att vara aktuell för utlysningen ska du både kunna arbeta självständigt och som del i en forskargrupp. Du är noggrann, strukturerad och självgående. Du är engagerad och driven med en hög motivation för forskning och metodutveckling. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Meriterande

Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss främst till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år räknat från sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter, samt för ämnesområdet relevant tjänstgöring/uppdrag.

Mer om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid i två år, enligt villkor i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor från 1 februari 2022.

Mer information om gruppens forskning finns att läsa på vår webbsida (https://www.umu.se/forskning/grupper/hanna-nystrom-lab/).

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • En kort beskrivning av forskningsintressen och motivering till varför du är intresserad av anställningen
  • CV
  • Publikationslista
  • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina
  • Kontaktinformation till två referenspersoner

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 14 maj 2024.

Välkommen med din ansökan!

 

Faktaruta

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2024-05-14

Diarienummer

AN 2.2.1-679-24

Kontaktperson

Hanna Nyström, PI

hanna.nystron@umu.se

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.