Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Universitetet som arbetsplats

På Umeå universitet får du goda möjligheter till professionell utveckling, en chans att öka din kompetens och att specialisera eller bredda din kompetens. Du blir en del av en kreativ arbetsmiljö med en atmosfär som kännetecknas av närhet mellan discipliner, vilket stimulerar nya spännande samarbeten. Närheten skapar delaktighet och främjar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Vi kallar det Umu-andan.

Forskning, utbildning och spridande av kunskap är universitetets uppdrag - och blir din arbetsvardag vid ett av Sveriges största universitet.

En organisation som vår med drygt 4 000 anställda, kräver rätt kompetens på rätt plats, i rätt tid. Det kräver i sin tur planering, samarbete, kreativitet och förmåga att hitta lösningar – inom forskning och undervisning men även inom administration och service.

Oavsett om du kommer att arbeta med forskning, utbildning, teknik, administration eller service, kommer du alltid att arbeta med och nära expertkunskapen. Det är det som gör universitetet till en spännande och annorlunda arbetsplats där en dag sällan är den andra lik. Umeå universitet är en internationell miljö med stor mångfald – en kultur i ständig diskussion och förändring. Vi har länge gått i framkant på flera områden och är idag några av de bästa i klassen till exempel när det gäller andelen kvinnliga professorer.

Våra medarbetare är nyfikna, ambitiösa och fokuserade på utveckling: egenskaper vi som organisation stöttar och tar tillvara bland annat genom att uppmuntra och ge möjligheter till erfarenhetsutbyte, deltagande i projekt, skapande av nätverk och internationellt samarbete. Vi tycker att kompetensutveckling är viktigt för att universitetet ska utvecklas och har därför interna utvecklingsprogram för exempelvis pedagogisk kompetensutveckling, forskningsledning och ledarskap.

Umu-andan

Lyssna på hur medarbetare och studenter definierar Umu-andan