"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Milind Tambe, Harvard och Google: AI som tacklar utmaningar inom folkhälsa och natur

fre
28
okt
Tid Fredag 28 oktober, 2022 kl. 09:00 - 10:00
Plats Aula Nordica

När forskningen om artificiell intelligens och multiagentsystem nu har mognat har vi en enorm möjlighet att styra dessa framsteg mot att lösa komplexa samhällsproblem.

I sitt föredrag fokuserar Milind Tambe på folkhälsa och bevarande och behandlar ett centralt övergripande problem – frågan om hur vi på ett effektivt sätt kan använda våra begränsade resurser för insatser inom dessa problemområden. Milind Tambe presenterar de resultat som uppnåtts i sitt arbete runt om i världen där artificiell intelligens används för att tackla utmaningar inom folkhälsa; insatser inom mödra- och barnavård samt hiv-prevention, liksom inom naturvård, t.ex. skydd av utrotningshotade vilda djur och växter.

För att uppnå sociala effekter inom dessa områden krävs ofta nya metodologiska framsteg. Därför kommer Milind Tambe att belysa viktiga forskningsframsteg inom resonemang och lärande med flera agenter, särskilt inom "restless multiarmed bandits", påverkansmaximering i sociala nätverk, beräkningsbaserad spelteori och beslutsinriktad inlärning. Yttersta mål med att driva denna forskningsagenda är att underlätta för lokalsamhällen och ideella organisationer att direkt dra nytta av framstegen inom AI-verktyg och -tekniker.

Anmäl dig för att delta

Föredraget hålls som en del av invigningskonferensen av TAIGA, Centrum för transdisciplinär AI vid Umeå universitet i samarbete med #frAIday. Anmälan till TAIGA, läs mer på denna sida. Vill du inte delta under hela invigningskonferensen, anmäl dig då till #frAIday här, så skickar vi en länk i god tid innan föreläsningen via Zoom. 

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Konferens

Millind Tambe är Gordon McKay professor i datavetenskap och chef för Center for Research in Computation and Society vid Harvard University. Han är också Principal Scientist och Director "AI for Social Good" vid Google Research. Läs mer om Milind Tambe här. 

Kontaktperson
Annakarin Resoluth
Läs om Annakarin Resoluth
Kontaktperson
Tatyana Sarayeva
Läs om Tatyana Sarayeva