"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

AI for Good? – TAIGA, Centrum för transdisciplinär AI, invigningskonferens

ons
26
okt
Tid Onsdag 26 oktober till fredag 28 oktober, 2022 kl. 13:00 - 13:00
Plats Umeå universitet

Det allra senaste inom AI med några av världens mest erkända forskare och experter, däribland Milind Tambe, professor vid Harvard och chef för Google Research, professor Paul Lukowicz, chef för tyska DFKI, och Ana Paiva, professor vid universitetet i Lissabon samt Fellow vid Harvard.

AI for Good – föredrag, paneldebatter och aktiviteter

TAIGA:s invigningskonferens erbjuder också ett brett spektrum av föreläsningar som bland annat behandlar AI inom hälso- och sjukvården, AI och juridik, social AI och; vad är AI, egentligen? och mycket mer: 

  • AI-professor Virginia Dignum, en av världens ledande AI-experter leder en paneldiskussion om AI och framtidens arbetsliv med internationella företagsrepresentanter som Boliden, H&M Group samt IKEA.
  • Professor Ele Carpenter, konstkurator och föreståndare för Umarts är moderator under paneldebatten inom AI och konst.
  • För Umeå universitets studenter väntar också möjligheten att delta i vårt hackaton: "TAIGAthon – transdisciplinär AI-forskning i praktiken".
  • Exhibition Space där regionens företag och organisationer presenterar exempel på sina nya AI-lösningar.

Missa inte denna möjlighet att lära dig mer om AI

TAIGA:s invigningskonferens, "AI for Good?" äger rum på Aula Nordica, Brashörnan, Humlab och Universitetsklubben. Här finns stora möjligheter att utbyta kontakt och erfarenheter med forskare från Umeå universitet samt nationella och internationella lärosäten, företag och näringsliv.

Varmt välkommen att lyssna!

Invigningskonferensen är kostnadsfri, öppen för alla och hålls på engelska. Anmälan (inklusive lunch) är nu stängd men du är välkommen att kika förbi och lyssna på alla föredrag och happenings. Läs mer om TAIGA och invigningskonferensen här. 

Varmt välkommen!

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Konferens