"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Äldres rätt & åldrandets villkor - tvärvetenskapligt forskarmöte

tor
16
nov
Tid Torsdag 16 november, 2023 kl. 13:15 - 15:00
Plats SAM.B.270 - Ansvaret

Forskningstemat Ålder och rätt vid Juridiska institutionen bjuder in till ett forskar- och nätverksmöte tillsammans med forskningsprofilen Ålder och åldrandets sociala och kulturella villkor vid Institutionen för socialt arbete. Syftet är att utbyta idéer och belysa forskningsfronten utifrån de respektive, närliggande, vetenskapsområdena.

Gemensamt för de två institutionernas forskningsteman är fokus på äldre människor i sin samhälleliga kontext. Det rättsvetenskapliga temat Ålder och rätt handlar om äldres rättigheter, rättssäkerhet och (bristande) tillgång till rättvisa samt egenmakt, autonomi och integritet. Inom socialt arbete rör forskningen ålder och åldrandets sociala, kulturella och materiella villkor och hur omsorg kommer till uttryck i en välfärdsstatlig kontext. Gemensamma hållpunkter finns i välfärd, ålderdom, åldrande, omsorg/autonomi och utforskande av begrepp som ålderism och diskriminering samt social och intergenerationell rättvisa. 

Vid symposiet presenterar forskare kortfattat (15-20 min) sig själva och sina forskningsprojekt- och idéer på området, för en gemensam framtidsspaning.

Evenemangstyp: Symposium
Kontaktperson
Maria Forsman
Läs om Maria Forsman