"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Personer som håller om varandra

Den stora OACCUs finalen: United4Health

tor
16
maj
Tid Torsdag 16 maj, 2024 kl. 16:00 - 19:00
Plats Live på Youtube

Det EU-finansierade projektet Outdoor Against Cancer Connect Us (OACCUs) förbereder sig för att presentera sitt slutgiltiga event. Alla är välkomna att följa eventet som livesänds från bland annat Umeå universitet!

Det här är höjdpunkten i ett projekt som syftar till att främja en hälsosam livsstil bland unga canceröverlevare i hela Europa. Efter nästan två års engagerat arbete bjuder projektpartners från sex europeiska medlemsländer in allmänheten till ett festligt, livesänt evenemang som kommer visa upp framstående resultat samt framåtblickande initiativ för att stödja denna motståndskraftiga grupp.

Registrera dig här för att se sändningens hålltider samt få en påminnelse med länk dagen före eventet

Värd: Svenja Stöven, projektledare vid Umeå universitet

Moderator: Petra Thaller, grundare och ordförande för projektpartnerns Outdoor Against Cancer, Tyskland

OACCUs har under hela projektet drivits av mottot CHOOSE the HEALTHy way, en uppmaning att agera, något som har främjat utvecklingen av ett stöttande nätverk som syftar till att förbättra livskvaliteten för unga canceröverlevare. Det här avslutande eventet “United4Health - Together we CHOOSE the HEALTHy way” kommer fokusera på de fyra pelarna i projektets strategi för en hälsosam livsstil: Fysisk aktivitet och utomhussporter, balanserad kost, hållbarhet och natur samt fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Evenemangets höjdpunkter:

  • Detaljerad presentation av de huvudsakliga resultaten och vetenskapliga insikter på lättförståelig engelska
  • Livesändningar direkt från de deltagande länderna
  • Introduktion av utbildningsmaterialet och OACCUs verktygslåda
  • Insiktsfulla intervjuer med unga canceröverlevare och yrkesverksamma som arbetar med unga canceröverlevare
  • Live-demonstrationer av projektresultat

Svenja Stöven och Petra Thaller framhäver:

”Det här evenemanget är ett utmärkt tillfälle att dela med oss av projektets värdefulla resultat och vi uppskattar verkligen allas stöd för att sprida ordet. Våra resultat, som syftar till att främja en hälsosam livsstil efter cancer, är inte bara relevanta för vår målgrupp, unga canceröverlevare, utan är också i stor utsträckning tillämpliga på alla canceröverlevare. Genom OACCUs-projektet har vi lyckats rikta uppmärksamheten mot unga canceröverlevare och stödja deras framtid när det gäller en hälsosam livsstil, samtidigt som vi har skapat en modell som erbjuder praktiska verktyg till alla canceröverlevare, i linje med vårt motto: CHOOSE the HEALTHy way!

Missa inte chansen att vara en del av en viktig milstolpe för att stödja unga canceröverlevare och utforma policys för framtida hälsoinitiativ i hela EU.

Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Svenja Stöven
Läs om Svenja Stöven