Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

"Jag har haft en svettig resa fram till nu och tänker fortsätta i samma spår framöver!"

Möt Alexander Shayesteh, överläkare och biträdande lektor vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

I samarbete kring ett ökat utbyte mellan akademi och praktik

Porträtt på Ida Knutsson som är projektsamordnare inom ett forskningsprojekt på Hållbar hälsa.

Hur påverkar covid-19 hyaluronans metabolism i lungceller?

Urban Hellmans forskning kring hyaluronan och dess påverkan på sjukdomsförloppet vid insjuknande i Covid-19

Medicinska fakultetens pedagogiska pris till två lärare
Publicerad: 02 mar, 2021

Pedagogiska priset tilldelas Magnus Hultin och Patrik Wennberg för arbetet som lärare och med stora projekt.

Avhandling om sexism och rasism i läkarutbildningens vardag
Publicerad: 22 feb, 2021

Små och till synes obetydliga handlingar förmedlar ringaktning och exkludering på läkarutbildningen.

Avhandling: Hjärnblödning ännu ovanligare efter hjärtinfarkt
Publicerad: 18 feb, 2021

Behandling med ballongvidgning har inneburit en minskning av dödlig hjärnblödning vid hjärtinfark.