Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

Utvecklingen har gett oss mindre luftföroreningar, men vi har gjort dem farligare

Avdelningen för hållbar hälsa firar 60 år med en reportageserie som beskriver dess historia.

Hjärnskador av lösningsmedel - ett minne blott

En resa mot bättre tider?

7,5 miljoner till forskning om friskt åldrande
Publicerad: 03 dec, 2019

Fem forskningsprojekt i Umeå om friskt åldrande får anslag av stiftelse.

Fondmedel till prostataforskning
Publicerad: 29 nov, 2019

Prostatacancerforskningen vid Umeå universitet får drygt tre miljoner kronor från Prostatacancerfonden.

Umeå i Sverigetopp i medel till forskning om klinisk behandling
Publicerad: 28 nov, 2019

Klinisk behandlingsforskning i Umeå får näst mest i landet i Vetenskapsrådets tilldelning 2019.