Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

Engagemanget för forskarutbildningen ledde henne mot ledarskap

Anna Myleus chef sen årsskiftet för Nationella forskarskolan i Allmänmedicin.

Rutinerad pedagog får terminens ros

Pontus Karling är en uppskattad lärare på kursen Klinisk förberedelse inom Läkarprogrammet.

Tankar om forskning i Coronatider

Eva Rönmarks reflektioner kring de nya förutsättningar som forskningen står inför p.g.a. Coronapandemin.

Nyheter

Med målet inställt på att minska nervskador bland arbetare som använder vibrerande maskiner
Publicerad: 15 okt, 2020

Forteanslag för projekt med målet att minska nervskador bland arbetare som använder vibrerande maskiner.

Lågintensiv daglig motion bra för äldres hjärta och hjärna
Publicerad: 16 okt, 2020

Redan måttliga mängd lågintensiv aktivitet minskar risken för hjärtkärlsjukdom och död bland äldre.

Sockergelé i coviddrabbades lungor ger hopp om behandling
Publicerad: 06 okt, 2020

Upptäckten av ämnet i gelén i covidsjukas lungor öppnar samtidigt för effektiva behandlingar, visar ny studie.