Huvudmenyn dold.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

Forskningsvistelse i Tyskland språngbräda till fortsatt karriär

Hedi Kriit har varit på universitetet i Heidelberg och nu stundar disputationen.

Intresset för människan ledde till läkaryrket

Vi har träffat Malin Sjöström och pratat om den nya läkarutbildningen och hennes nya spännande forskningsidé!

Vill hitta och bromsa diabetes typ 2

Elin Chorells mål är att det ska gå bromsa diabetes typ 2 och anpassa behandling efter varje enskild individ.

Ny antagningsomgång öppen inom Forskarskolan i allmänmedicin
Publicerad: 22 jun, 2022

Ta chansen och få möjligheter och erfarenheter utöver det du får via ordinarie doktorandutbildning.

Tveksam nytta att sockertesta alla 40-åringar
Publicerad: 21 jun, 2022

Att testa hur kroppen hanterar socker kan vara bra i vissa grupper, men onödigt att testa alla 40-åringar.

Umeåforskare prisas för sin forskning om Skelleftesjukan
Publicerad: 14 jun, 2022

Norrländska Hjärtfondens pris till KA Jacobssons minne har delats ut till Anders Olofsson.