Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

Huvudmenyn dold.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

Covid-tester viktiga för att vara redo inför OS

Världens bästa idrottare har väntat ett år extra på Tokyo-OS. Men alla kommer inte att kunna göra sitt bästa.

Vill förstå klimatförändringarnas påverkan på infektionssjukdomar

Forskningssamordnare Junwen Guo forskar om klimatförändringarnas påverkan på infektionssjukdomars epidemiologi

Fysisk aktivitet, stillasittande och relaterade hälsoeffekter

Frida Bergmans forskning fokuserar på hur vår hälsa påverkas av stillasittande och fysisk aktivitet.

Stenålderskost minskade blodfetter oberoende av kroppsvikt
Publicerad: 08 jul, 2021

Paleolitisk kost kan minska nivån av triglycerider i blodet hos personer med typ 2-diabetes. visar studie.

Långvarigt bra för hjärtat se bilder på egna halskärl
Publicerad: 07 jul, 2021

Personer som en gång har fått se ultraljudsbilder på sina förkalkade halskärl lever sedan sundare.

Rocklöv blir professor i Heidelberg
Publicerad: 02 jul, 2021

Joacim Rocklöv får en professur med experimentell inriktning vid universitetet i Heidelberg.