Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

Att vara ute och cykla på rätt ställe

Bertil Forsberg ser både positiva och negativa hälsoeffekter av att cykla i stadsmiljö.

Uppmärksammad forskning kring styrketräning för äldre

Healthy Ageing Initiative-studien vid Livsmedicin har genomfört en studie för 70-åringar med låg muskelmassa.

Drivs av intresset för yrkesmässig exponering och hälsoeffekter inom arbetslivet

Kåre Eriksson, delar med sig av sina tankar och erfarenheter från ett långt och rikt yrkesliv.

Ond cirkel när astma och social status samspelar
Publicerad: 04 jun, 2019

Personer med astma i barndomen blir ofta lågutbildade som vuxna, och lågavlönade vuxna får oftare astma.

Glesbygdsmedicin och jämställd vård hjärteämnen
Publicerad: 24 maj, 2019

En spansk och en australiensisk-kanadensisk professor blir hedersdoktorer vid Medicinska fakulteten.

Hamberg först att prisas för Lika villkor-insatser
Publicerad: 22 maj, 2019

Katarina Hamberg blir först ut att få det nyinstiftade Lika villkor-priset vid Medicinska fakulteten.