Huvudmenyn dold.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

Covid-tester viktiga för att vara redo inför OS

Världens bästa idrottare har väntat ett år extra på Tokyo-OS. Men alla kommer inte att kunna göra sitt bästa.

Vill förstå klimatförändringarnas påverkan på infektionssjukdomar

Forskningssamordnare Junwen Guo forskar om klimatförändringarnas påverkan på infektionssjukdomars epidemiologi

Fysisk aktivitet, stillasittande och relaterade hälsoeffekter

Frida Bergmans forskning fokuserar på hur vår hälsa påverkas av stillasittande och fysisk aktivitet.

Parametrar för vänster förmaksfunktion i klinisk praktik
Publicerad: 21 okt, 2021

Rätt utvärdering av vänster förmak har stor betydelse för prognos av hjärtkärlsjukdom, visar avhandling.

Hög effektivitet att kombinera olika vaccin mot covid-19
Publicerad: 18 okt, 2021

Att kombinera olika vaccin mot covid-19 ger verkligen bättre skydd än att få båda doserna med vektorbaserat.

Minskad tillväxt i kärlvägg hos personer som fått se ultraljud
Publicerad: 11 okt, 2021

Tillväxten av tjockleken i artärväggen minskade för personer som fick se ultraljudsbilder av sina artärer.