Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 5 maj 2021)

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin bildades 1999 och består av Allmänmedicin, Medicin samt Hållbar hälsa.

Utbildning

Institutionen bedriver grundutbildning inom flera program, huvudsakligen inom läkarprogrammet.

Forskning

De stora folksjukdomarna hör till vårt forskningsområde. Vi forskar även om hälsa i ett globalt perspektiv.

Om institutionen

Har du frågor om institutionen eller behöver komma i kontakt med vår personal?

Senaste reportagen och porträtten

Professor med fokus på hälsofrämjande mental folkhälsa

Porträtt med Valerie DeMarinis, senior professor vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin.

"Jag har haft en svettig resa fram till nu och tänker fortsätta i samma spår framöver!"

Möt Alexander Shayesteh, överläkare och biträdande lektor vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

I samarbete kring ett ökat utbyte mellan akademi och praktik

Porträtt på Ida Knutsson som är projektsamordnare inom ett forskningsprojekt på Hållbar hälsa.

”Covid-19 sätter arbetet med global hållbarhet på sin spets”
Publicerad: 21 apr, 2021

På ett symposium den 5 maj tas ett brett och internationellt perspektiv på pandemin och dess konsekvenser.

Ny app i mobilen effektiv mot urinläckage med trängningar
Publicerad: 12 apr, 2021

Kvinnor som använder en ny app mot inkontinens med trängningar upplever betydande förbättringar.

Modig-pris till blodtrycksforskare
Publicerad: 24 mar, 2021

Bo Carlberg vid Institutionen blir 2021 års mottagare av Margareta och Eric Modigs pris