"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

En förskola för alla

ons
27
apr
Tid Onsdag 27 april, 2022 kl. 14:30 - 16:00
Plats BET.E.109

Mikaela Nyroos, Anneli Nilsen, Carina Hjelmér och Hanna Vretblom vid Umeå universitet håller i seminariet:

En förskola för alla – specialpedagogik, inkludering och likvärdighet

I februari kom antologin "En förskola för alla - Specialpedagogik, inkludering och likvärdighet" ut på förlaget Liber. I antologin är frågor om alla barns inflytande, delaktighet och perspektiv tongivande. Boken tar upp specialpedagogik, inkludering och likvärdighet och utgår från ett historiskt och samtida sammanhang. Specialpedagogik och specialpedagogisk verksamhet problematiseras samtidigt som relevanta områden som rör förskolan presenteras.

Mikaela Nyroos och Anneli Nilsen är redaktörer för antologin och är tillsammans med Carina Hjelmér och Hanna Vretblom några av kapitelförfattarna. De kommer under seminariet ta upp förskolans specialpedagogiska uppdrag och inkluderande verksamhet samt barns rätt till likvärdig utbildning.

Seminariet vänder sig till pedagogiskt yrkesverksamma, forskare och studenter på förskollärarprogrammet, specialpedagogprogrammet, speciallärarprogrammet och rektorsprogrammet.

Anmälan görs i formuläret längre ner på sidan.

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Mikaela Nyroos
Universitetslektor, forskare
Läs om Mikaela Nyroos
Talare
Anneli Nielsen
Universitetslektor
Läs om Anneli Nielsen
Talare
Carina Hjelmer
Universitetslektor
Läs om Carina Hjelmer
Talare
Hanna Vretblom
Doktorand
Läs om Hanna Vretblom
Kontaktperson
Kim Wickman
Läs om Kim Wickman
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).