"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Etik, klimat och hälsa

tor
22
sep
Tid Torsdag 22 september till fredag 23 september, 2022 kl. 13:00 - 12:00
Plats Umeå folkets hus. Tonsalen

Konferens om etiska perspektiv på hälsopåverkan av klimatförändringar, bl a arktisk folkhälsa, djuretik, klimaträttvisa och ansvar för livsmiljöer.

Hur hänger klimat och global hälsa samman? Vilka är de mest angelägna etiska utmaningarna när det kommer till hälsoeffekter av klimatförändringarna? Klimatförändringarna väcker etiska frågor, inte minst gällande hur dessa kommer att påverka hälsa globalt och här i Norden. 

Välkommen på två halvdagar på det engelska temat: Ethical Perspectives on Health Impacts of Climate Change. Vi har bjudit in några av de mest framstående forskarna, och en prisbelönt isländsk författare och dokumentärfilmare, inom bioetik, medicinsk epidemiologi, global hälsa, moralfilosofi. De kommer att dela med sig av forskning och sina reflektioner i form av presentationer och samtal. Det kommer finnas utrymme för att ställa frågor. 

Konferensen samarrangeras med Nordic Bioethics Committee och ges på engelska. 

Välkomna!

Delta i konferensen

Konferensen är öppen för alla intresserade med möjlighet att närvara både på plats eller digitalt via Zoom. Det går också bra att delta endast i delar av programmet.
Obs! Anmälan krävs, sista anmälningsdag är 13 september.

Mer information, program och anmälan på nordforsk.org

Med reservation för att enskilda programinslag kan byta tid. Se programmet via länken ovan för senaste uppdateringen. 

Evenemangstyp: Konferens
Kontaktperson
Madeleine Hayenhjelm
Läs om Madeleine Hayenhjelm