"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Film Friday

Film Friday: ColorByCarl

fre
17
maj
Tid Fredag 17 maj, 2024 kl. 15:00 - 17:00
Plats Humlab

Välkomna till detta tillfälle i vår seminarieserie Film Friday, där vi utforskar rörliga bilder som både metod och källmaterial, i gränslandet mellan konst och forskning. Under sessionen kommer Carl Hamnede, bakom YouTube-kanalen ColorByCarl, gästa.

Sedan 2020 har Carl experimenterat med AI-retuscherade filmer, med fokus på främst svensk film från tiden före andra världskriget. Genom sitt eget företag har Carl utvidgat sin expertis till att professionellt kolorera historiskt filmmaterial och fotografier för museer och TV-dokumentärer.

YouTube-kanalen står som ett bevis på hans förmåga att sammanväva sin kärlek till film med ett ivrigt intresse för historia och AI-teknologi. Under visningen kommer Carl att dela med sig av insikter om sin unika arbetsprocess och de värdefulla lärdomar som han samlat på sig under sin resa.

Vi kommer att kolla på kortare klipp, sammatanget ungefär 45 minuter lång, som visar den typ av AI-retuscherade arbete som Carl specialiserar sig på. Efter filmvisningen öppnar vi upp för en diskussion om filmmediets kreativa möjligheter, och bjuder in perspektiv på hur sådana innovativa tekniker suddar ut gränserna mellan konst och vetenskaplig forskning.

Session utlovar engagerande utforskning av filmens utvecklande landskap genom Carl Hamnedes arbete, och dialog med fokus på film inte bara som underhållning, men som ett verktyg för historisk dokumentation och konstnärligt uttryck.

Givetvis bjuds det på popcorn!

 

Huminfra logotyp

Huminfra

Detta event ges inom ramen för Huminfra.

Huminfra är en svensk nationell infrastruktur som stödjer digital och experimentell forskning inom humaniora genom att på en gemensam plats synliggöra svenska material och forskningsverktyg samt utveckla nationella metodkurser.

Läs mer:
https://www.huminfra.se/

Arrangör: Humlab
Evenemangstyp: Visningar
Kontaktperson
Zakayo Kjellström
Läs om Zakayo Kjellström
Kontaktperson
Johan Malmstedt
Läs om Johan Malmstedt
Kontaktperson
Christian Liliequist
Läs om Christian Liliequist