"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Gör ditt exjobb utomlands – sök Minor Field Studies

ons
24
mar
Tid Onsdag 24 mars, 2021 kl. 12:15 - 13:00
Plats Zoom

Minor Field Studies är ett stipendium som gör det möjligt för dig som sistaårsstudent på kandidat-, magister- eller masternivå att utföra ditt examensarbete utomlands. Kom på denna informationsträff och träffa statsvetenskapsstudenten Helin Bäckman Kartal som berättar om sin fältstudie i Sydafrika.

Med stipendiet kan du åka till ett låg- eller medelinkomstland för att samla material till din uppsats eller examensarbete. Fältstudien måste pågå i minst 8 sammanhängande veckor och max 26 veckor och stipendiet är på 27 000 kr. Sista ansökningsdag är 15 maj.

För att vara behörig ska du vara registrerad vid Umeå universitet, ha goda kunskaper i engelska och önskvärt med grundläggande kunskaper i svenska, vara svensk medborgare eller ha permanent uppehållstillstånd i Sverige (PUT). Om du är från Norden men inte svensk medborgare ska du ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Du får inte ha påbörjat utbildning på forskarnivå. Läs mer om behörighetskrav. 

En länk till informationsträffen kommer att skickas ut per e-post ungefär 24 h innan evenemanget.

Om Umeå universitet kommer att kunna bevilja stipendier för fältstudier beror på Utrikesdepartementets reserekommendationer.

Vi uppmanar dig som har funderat på att göra fältstudier till hösten att skicka in din ansökan. Detta då vi kommer att göra preliminära bedömningar för ansökningarna i syfte att kunna ta beslut om reserekommendationerna skulle förändras.

Läs mer om Minor Field Studies

Kontaktperson:

Monika Larsson

Evenemangstyp: Övrigt
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).