"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Humlab Talk: What is digital history?

tis
23
mar
Tid Tisdag 23 mars, 2021 kl. 15:00 - 17:00
Plats ZOOM

Digital historia är ett framväxande forskningsområde som frodas av växande digitala samlingar och beräkningsmetoder som formar spännande och delvis nya sätt att utforska, förstå och representera det förflutna. I sin nya bok What is Digital History? ger Hannu Salmi (Åbo universitet) en introduktion till digital historia. Från en undersökning av ursprunget till studiet av digital historia till hur historien existerar i digitaliserad form och vad detta innebär för studiet av det förflutna. I boken introducerar han grundläggande begrepp och idéer i fältet för digital historia, inklusive sådant som databaser och arkiv, tvärvetenskap och allmänhetens engagemang. Men han skisserar också fram problemen med och metoderna för att studera så kallad big data. Därtill ägnas uppmärksamhet åt hur framtidens historiker ska förhålla sig till studiet av material som är digitalt skapade i vår egen tid.
 
Vid detta Humlab-samtal presenterar Salmi sin nya bok och för sedan en konversation med Sune Bechmann (Lunds universitet).

 

Registrering och deltagande

Denna session hålls i ZOOM och du behöver registrera dig för att kunna deltaga. Använd formuläret nedan för att anmäla dig. 

Arrangör: Humlab
Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Fredrik Norén
Läs om Fredrik Norén
Kontaktperson
Jon Svensson
Läs om Jon Svensson
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).