Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon
Fotografi av Måns Broo sittandes med korslagda ben och en bok i famnen på en låg pall framför en bokhylla full med böcker.

Hur popularisera vetenskap? Tankar kring översättningen av Patañjalis Yoga-sutra

fre
7
feb
Tid Fredag 7 februari, 2020 kl. 13:15 - 15:00
Plats Humanisthuset, HE109

Högre seminariet i religionsvetenskap och teologi bjuder in till en öppen färeläsning med filosofie doktor Måns Broo, lärare i religionsvetenskap vid Åbo Akademi, som talar på temat "Hur popularisera vetenskap? Tankar kring översättningen av Patañjalis Yoga-sutra".

Om föreläsningen

Det blir lätt fel när akademiker letar sig ut ur sina elfenbenstorn. Svårbegripligt, irrelevant eller nerdummat är bara några av de faror som lurar bakom knutarna. Samtidigt är det universitets tredje uppgift att dela med sig av kunskap. I denna föreläsning berättar FD Måns Broo, lärare i religionsvetenskap vid Åbo Akademi, om sina erfarenheter med att översätta en 1500 år gammal text som intresserar både vetenskapare och yogier. Går det att tillfredsställa bägge grupperna?

Alla intresserade är välkomna!

Om seminarieserien

I Högre seminariet i religionsvetenskap och teologi presenterar vi religionsvetenskaplig och teologisk forskning samt studentarbeten på magister- och masternivå.
Se fler seminarier i serien

Fotografi: Kristoffer Åberg

Evenemangstyp: Föreläsning
Kontaktperson
Tomas Lindgren
Läs om Tomas Lindgren
Kontaktperson
Thomas Girmalm
Läs om Thomas Girmalm