"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Integritet och digital social innovation

ons
16
sep
Tid Onsdag 16 september, 2020 kl. 13:00 - 14:00
Plats Online, via Zoom

Digitala sociala innovationer i form av exempelvis samarbetsverktyg på webben, öppen data och öppna nätverk fyller redan idag viktiga funktioner i vårt samhälle – och kommer sannolikt att spela en ännu större roll på sikt.

Vad är viktigt att tänka på ur ett integritetsperspektiv där data används för att möjliggöra samhällsnyttiga sociala innovationer? Vilka är riskerna för människors integritet och hur är det möjligt att balansera dessa?

I detta lunchwebinarium får du möjlighet att lyssna till forskaren Markus Naarttijärvi från Umeå universitet som i en stor del av sin forskning fokuserar på frågor där teknik, säkerhet och mänskliga rättigheter möts.

Anmäl dig

Seminariet sker online via Zoom. Anmäl dig via formuläret längre ner på sidan, så mejlar vi länk till dig.

Webinariet är en satsning inom den nationella kunskapsplattformen Mötesplats Social Innovation (MSI), där Umeå universitet är en regional nod. Enheten för forskningsstöd och samverkan koordinerar arbetet.

Evenemangstyp: Seminarium
Kontaktperson
Martin Englund
Läs om Martin Englund
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).