"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Kanalskolan Skellefteå 1935: Sociomaterialitet och uppfattningar om vad en vanlig skola är

fre
3
sep
Tid Fredag 3 september, 2021 kl. 10:15 - 12:00
Plats Distans via Zoom

Högre seminariet i historia och idéhistoria, tillsammans med HESSD-semninariet, bjuder in till seminarium med Andreas Westerberg, ”Kanalskolan Skellefteå 1935: Sociomaterialitet och uppfattningar om vad en vanlig skola är”.

Kommentatorer: Erland Mårald och Björn Norlin.

Seminariet hålls på svenska, men frågor på engelska välkomnas. Westerberg inleder med en kortare introduktion till texten på engelska.

Seminariet hålls på distans via Zoom. Deltagarlänk kommer att skickas ut till alla anställda inom historia och idéhistoria via epost i god tid innan mötet. Om du saknar deltagarlänk kontakta då seminarieansvarig nedan.

Om seminarieserien

Högre seminariet i historia och idéhistoria är främst till för att ventilera avhandlingsavsnitt och annan forskning inom historia och idéhistoria vid institutionen för idé- och samhällsstudier.
Se fler kommande seminarier i serien

I HESSD-seminariet (The History and Education/Social Studies Didactics Seminar) presenteras utbildningshistorisk och SO-didaktisk forskning. Det innefattar områden som fostran och utbildning, läroplanshistoria och läroplansstudier, samt de samhällsorienterande skolämnenas utformning och förmedling i skolan. Det innefattar också områden som historiekultur, historiemedvetande och historiebruk utanför skolans ram som del i skapandet av olika slags identiteter.
Se fler kommande seminarier i serien

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Andreas Westerberg
Doktorand
Läs om Andreas Westerberg
Kontaktperson
Jonny Hjelm
Läs om Jonny Hjelm
Kontaktperson
Erland Mårald
Läs om Erland Mårald