"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Nationella STS-dagarna 2020

tor
27
aug
Tid Torsdag 27 augusti till fredag 28 augusti, 2020 kl. 12:00 - 12:00
Plats Online via Zoom

Välkommen till Nationella STS-dagarna som 2020 arrangeras online av Umeå universitet. 

STS (science and technology studies) är ett brett forskningsfält där forskare från olika discipliner möts och studerar teknikens, vetenskapens och kunskapens roll i samhället, samt hur det påverkar samhället. 

Distanskonferens via Zoom. Deltagarlänk skickas ut till alla anmälda senast tre dagar innan konferensen startar. 

Om konferensen

Slutgiltigt konferensprogram STS dagarna 2020.pdf (143 kB)

Abstract STS-dagarna Umeå.pdf (251 kB)

Konferensen handlar om alla typer av STS-relaterad forskning. Vi vill dock särskilt uppmärksamma två ämnen, som kommer att introduceras av var sin keynote speaker: Artificiell intelligens (AI) och coronarelaterad forskning.

Artificiell intelligens är idag ett av de snabbast växande forsknings- och utvecklingsområdena i Sverige och något som kringgärdas av väldiga förhoppningar men som också väcker oro och misstänksamhet. Hur kan denna utveckling undersökas och förstås utifrån STS-perspektiv? Vilken nytta kan STS ha av AI?

Alla forskare inom det vida STS-området är välkomna, inte minst doktorander och unga forskare. 

Workshop för STS-doktorander

På förmiddagen den 27 augusti, innan själva konferensen startar, arrangeras även en workshop för STS-doktorander. Tanken är att ventilera frågor rörande möjliga karriärvägar, inom och utom universitetet.

Kontakt och anmälan

Om du vill lyssna in på konferensen eller delta på doktorandworkshopen anmäl dig då till: sts.konferens@umu.se senast 20 augusti.

Avgift

Ingen avgift.

Vi hoppas på att få se er online!

Arrangörer

Konferensen arrangeras av ämnena etnologi, idéhistoria, informatik och sociologi vid Umeå Universitet. Anna Croon, Christer Nordlund, Helena Pettersson, Hanna Vikström, Mikael Wiberg och Per Wisselgren är arrangörer.

Evenemangstyp: Konferens
Kontaktperson
Hanna Vikström
Läs om Hanna Vikström