"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Svensk gastronomi - en global succé

tor
12
mar
Tid Torsdag 12 mars, 2020 kl. 09:00 - 12:00
Plats Ljusgården, Lärarutbildningshuset

9.00 - 9.15 Välkomsthälsningar

Rektor Hans Adolfsson Umeå universitet samt Professor Carl Jan Granqvist Gastronomiska akademin/Måltidsakademin hälsar välkommen till symposiet.


9.15 – 9.40 Det svenska måltidsundret – från gastronomiskt u-land till världstopp

Karsten Thurfjell, ledamot i Gastronomiska Akademien/Måltidsakademien presenterar boken "Swedish Gastronomy - a Global Success", en officiell skrift inför världsutställningen i Dubai, Expo 2020.

9.40 – 10.00 30 år av Västerbottensgastronomi på Grand Hotel

Ella Nilsson, hedersdoktor vid Umeå universitet, delger sina erfarenheter av att servera och kommunicera Västerbottensgastronomi under Västerbottensveckorna på Grand Hotel.

10.00 –10.20 Paus med förfriskningar

10.20 –10.40 Från Norrland till världen

Karin Bodin, VD Polarbrödsgruppen.

10.40 –11.00 Gastronomisk forskning i Sverige

Agneta Yngve, professor vid Institutionen för kostvetensakap Uppsala universitet, preses i Måltidsakademin.

11.00 –11.20 Gastronomisk forskning i ett internationellt perspektiv

Ute Walter, lektor vid Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet.

11.20 –11.40 Kulinariska rum i Norra Sverige

Annica Långvall, doktorand vid Institutionen för kost och måltidsvetenskap, Umeå universitet.

11.45 –12.00 Avslutning och summering av dagens symposium

Dieter Müller, vicerektor och professor, Kulturgeografi, Umeå universitet.

Fotografering kommer att ske under symposiet.

Välkomna!

Evenemangstyp: Konferens
Kontaktperson
Carita Bengs
Läs om Carita Bengs