"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

UAS sep 2020: Hälsoeffekter av värmeböljor i nordliga områden

fre
18
sep
Tid Fredag 18 september, 2020 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: ZOOM

Bertil Forsberg är professor i miljömedicin specialiserad på hälsokonsekvenser av luftföroreningar. I över 10 år har han även studerat effekter på hälsa och dödlighet av extrema temperaturer, och bland annat varit expert åt Folkhälsomyndigheten. I september arrangerar Arcum ett online-seminarium där han kommer att tala om hälsoeffekter av värmeböljor i nordliga områden. 

Bertil är sedan 2019 medicinska fakultetens representant i Arcums styrgrupp och därtill partner i det internationella forskningsprojektet Arctic Community Resilience to Boreal Environmental change: Assessing Risks from fire and disease. Bertil undervisar på läkarprogrammet inom området Samhällsmedicin samt på olika kurser inom det folkhälsovetenskapliga området. Han är också lokal projektledare för flera epidemiologiska multi-centerstudier speciellt kring miljömedicinska effekter och luftvägshälsa.

Fredagen den 18 september kl 12-13 har du möjlighet att lyssna till honom tala om det arktiskt perspektivet på sin forskning. Anmäl ditt intresse på länken nedan. Du kommer få mer information om seminariet och länk till det via e-post. Seminariet hålls på engelska men du kan ställa frågor på svenska om du så önskar. 

Varmt välkommen!

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Bertil Forsberg
Professor
Läs om Bertil Forsberg
Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).