"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

UAS sep 21: Miljöpsykologiska perspektiv på hållbarhet i Arktis

fre
24
sep
Tid Fredag 24 september, 2021 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: Zoom

Arcum anknutna Louise Eriksson är docent i psykologi och forskare i miljöpsykologi vid Institutionen för geografi vid Umeå universitet, och hennes forskning fokuserar på individnivån i den arktiska forskningen. I september 2021 arrangerar Arcum ett online-seminarium på engelska inom ramen för seminarieserien Umeå Arktiska Seminarium och SEE Hållbarhetsveckan, där Louise kommer att prata om miljöpsykologiska perspektiv på hållbarhet i en arktisk kontext.

Louise arbetar som forskare i miljöpsykologi och fokuserar på människors attityder och beteenden med implikationer för miljön och förvaltningen av naturresurser. Interaktionen mellan såväl fysiska som sociala karakteristika i den kontext människor lever i är avgörande för att förstå olika gruppers attityder och beteenden.En förståelse för psykologiska processer kan också skapa en medvetenhet kring hur individen är med och formar sin sociala och fysiska miljö.

I en del av Louises empiriska arbete interagerar nordiska förhållanden med mänskliga dimensioner och hennes forskning fokuserar därmed på individnivån i den arktiska forskningen. För att illustrera kommer hon att tala om skogens klimatanpassning som är av stor betydelse för en hållbar skötsel av naturresurser.

Fredagen den 24 september mellan kl. 12:00-13:00 har du möjlighet att online lyssna på Louise tala om miljöpsykologiska perspektiv på hållbarhet i en arktisk kontext genom att registrera ditt intresse på länken nedan.

Du kommer få mer information om seminariet och länk till det via e-post. Seminariet hålls på engelska men du kan ställa frågor på svenska om du så önskar. 

Varmt välkommen!

 

OBS! På engelska

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Louise Eriksson
Forskare
Läs om Louise Eriksson
Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).