Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 maj 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Urfolksdiplomati som en väg till självbestämmande

ons
10
jun
Tid Onsdag 10 juni, 2020 kl. 11:30 - 12:30
Plats Tráhppie, the Sami Cultural House of Umeå + Zoom

Välkommen på lunchföreläsning med forskarkollegorna Sheelagh Daniels-Mayes (University of Sydney) och Kristina Sehlin MacNeil (Várdduo, centrum för samisk forskning vid Umeå universitet), på kulturhuset Tráhppie på Gammlia. Föreläsningen är på engelska och det går bra att vara med både virtuellt eller fysiskt.

Forskarna presenterar en artikel om urfolksdiplomati: “Disrupting assimilationist research principles and practices in Australia and Sweden: Self-determination through the enactment of Indigenous diplomacies”.

Själva beskriver de sin artikel så här:

”Diplomati är för många ett bekant begrepp som ofta definieras som staters metoder för att hantera sina relationer till andra länder, inklusive dialog och förhandling, för att lösa konflikter och upprätthålla fred. Den artikel vi presenterar granskar dels befintlig litteratur kring begreppet diplomati, där urfolksdiplomati lyser med sin frånvaro. Därför fokuserar vi särskilt på diplomati tillhörande urfolk, främst i Sverige och Australien. ”

Lunch kan köpas från klockan 11:15, och serveras enligt rutiner anpassade till Coronaläget, som bland annat innebär begränsat antal platser vid borden, så att vi kan hålla ett lämpligt säkerhetsavstånd.

 

Den som vill närvara virtuellt kan koppla upp sig via Zoom

eller ringa telefonnumret

+46 8 5050 0828 Sweden

och ange mötes ID 629 6471 0099

Seminarium
Kontaktperson
Lena Maria Nilsson
Läs om Lena Maria Nilsson
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).