"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Handledarkonferens Läraryrkets dimensioner för förskolan 1vt21

Till dig som är administrativ eller pedagogisk samordnare samt handledare för blivande förskollärare i kursen ”Läraryrkets dimensioner för förskolan 1, (VFU III), 11 hp, Umeå 6PE253 vt 2021”

Välkommen på handledarkonferens! Beroende på nuvarande corona-situation bjuder vi inte in till någon fysisk handledarkonferens för våren 2021. Istället erbjuder vi en konferens på distans via zoom,

Onsdagen 3/2 kl.0830-1030

Vi vill hälsa er som handledare för blivande förskollärare varmt välkomna till information och samtal kring den verksamhetsförlagda utbildningen, VFU, för våra studenter.  Som verksamma förskollärare är ni en viktig del av studenternas utbildning och vi ser fram emot att samverka med er i vårt gemensamma uppdrag. Konferensen inleds med kort information om ramar och riktlinjer för studenternas VFU och möjlighet till frågor om oklarheter eller andra förtydliganden. Sedan fortsätter vi med samtal och erfarenhetsutbyte i mindre grupper med fokus på handledaruppdragets möjligheter och utmaningar.

Kursen pågår from 4/2 tom 24/3, där studenterna är i förskoleverksamheten from måndag 8/2 tom måndag 22/3. Kursen har 4 högskoleförlagda dagar, 2 förberedande och 2 för avslutande redovisningar. Som handledare är du en viktig person i att stötta och handleda men också utmana studenten i sitt lärande och utveckling mot sin blivande yrkesroll. Denna VFU är studenternas andra längre praktikperiod och de befinner sig ungefär i mitten av sin utbildning. Under perioden kommer universitetslärare att möta studenterna och genomföra ett trepartssamtal tillsammans med dig som handledare digitalt via zoom.

Studenter deltar inte på konferensen, men de ansvarar för att kontakta respektive handledare för att komma överens om lämplig tid att för dem att komma till förskolan på sin första VFU-dag.

Anmäl dig till handledarkonferensen genom att maila till mig anders.rade@umu.se senast tisdag 2/2.

Länk till zoomrum att klicka på strax före kl0830 den 3/2:
https://umu.zoom.us/j/69226181461

(tillgång till internetuppkopplad dator krävs, och gärna med ett headset)

Välkomna!

Lärarlaget genom
Anders Råde, Kursansvarig lärare

Om funderingar kontakta mig på mail anders.rade@umu.se

Senast uppdaterad: 2021-01-12