Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Vidareutbildning av lärare - VAL

VAL vänder sig till dig som är verksam som lärare eller förskollärare men saknar examen för den skolform som du är verksam i. Du kan komplettera dina tidigare studier för att nå en examen för skola eller förskola.

Alla som blir antagna får en individuell studieplan. Umeå universitet ansvarar för den nationella samordningen där åtta lärosäten ingår. Här kan du läsa mer om regeringsuppdraget.

För dig som vill ansöka till VAL

Ansökan till VAL kan göras höst och vår. På den nationella hemsidan Lärarutbildning.nu kan du läsa mer om hur du ansöker, vilka utbildningsingångar som finns, vilka examina du kan nå samt vilka lärosäten som medverkar. Ansökan till vårterminen 2021 öppnar den 15 september 2020.

För dig som är antagen till VAL vid Umeå universitet
För dig som är antagen till VAL vid Umeå universitet

Här hittar du schema, kursträffar med mera.

Med anledning av Coronaviruset

Beroende på direktiv kring Coronavirus och dess utveckling kan antagningen inför hösten 2020 komma att försenas. I dagsläget räknar VAL vid Umeå universitet med att kunna skicka ut antagningsbeslut under början av juli månad. Alla som är aktuella för antagning kommer att erhålla sina beslut samtidigt. Avslagsbeslut skickas ut löpande under perioden mars-juli. Om du har frågor kring det beslut du har fått – kontakta din handläggare för mer information. Prognosen kan komma att justeras.