"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2006-10-30

10-årsjubileum för lärarfortbildning

NYHET Den 31 oktober och 1 november besöker 300 lärare Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå. Under två intensiva dagar har de möjlighet att uppdatera sina kunskaper i teknik och naturvetenskap. I år firar fortbildningsdagarna 10-årsjubileum.

Tisdagen den 31 oktober inleds med två gemensamma föreläsningar i Aula Nordica. Då talar geoekologen Tom Korsman och språkvetaren Lars-Erik Edlund om vad ortnamn kan berätta om vår miljö. Dessutom föreläser rymdfysikern Gabriella Stenberg under rubriken ”Högtflygande planer”.

Under tisdag eftermiddag och onsdag förmiddag kommer lärarna att delta i olika workshops och föreläsningar. Några exempel på föreläsningar är ”Blir det varmare eller blir det en ny istid?”, ”Stormen Gudrun – varför blev det som det blev”, "Matematikutbildningens största reform" och uppföljaren ”Hollywoodfysik 2”. En av årets workshops är ”Vardagsnära experiment med Skolkemi”. Dessutom har lärarna möjlighet att besöka Umevatoriet. Onsdag eftermiddag samlas lärarna igen i Aula Nordica för att se filmen ”Träden och tiden” som konstnären Sol Morén gjorde hösten 2005 på Umeå Plant Science Centre.

I år har fortbildningsdagarna också glädjen att presentera en fotoutställning av Bent Christensen, universitetslektor vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, och Henrik Sjödin, som just nu gör sitt examensarbete i biologi.

Fortbildningsdagarna i teknik och naturvetenskap arrangeras av teknisk-naturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå. Dagarna riktar sig till lärare i naturvetenskap, teknik och matematik från högstadie-, gymnasie- och folkhögskolor i hela Norrland. Syftet med fortbildningsdagarna är att förbättra kontakten mellan universitet och gymnasie- och högstadieskolor. De inbjudna lärarna får också chansen att uppdatera sina kunskaper inom aktuella forskningsområden.

Program för fortbildningsdagarna och annan information finns på: www.teknat.umu.se/samarbeta/fortbildningsdagar.html

För ytterligare information kontakta:


Göran Wikander, kansliet för teknik och naturvetenskap Telefon: 090-786 79 90, 070-533 09 98
E-post:goran.wikander@adm.umu.se

Karin Wikman, informatör, kansliet för teknik och naturvetenskap Telefon: 090-786 64 20, 070-31 36 124
E-post: karin.wikman@adm.umu.se

Redaktör: Karin Wikman