"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-06-26

AI-professor huvudtalare på världskonferens i Umeå

NYHET Virginia Dignum, professor i social och etisk AI vid Umeå universitet, är en av huvudföreläsarna när the World Federation of Exchanges, WFE, anordnar teknikkonferens i Umeå den 30 juni-2 juli.

Konferensen samlar internationellt ledande branschexperter som kommer att diskutera bland annat börshandel och AI, infrastruktur för handel med kryptovalutor, de senaste innovationerna och deras inverkan på finansmarknaderna.

The World Federation of Exchanges, WFE, står bakom konferensen. Det är en global branschorganisation för världens börser som har sitt säte i London och representerar över 250 marknadsinfrastrukturer.

Tidigare konferenser har hållits på renommerade Massachusetts Institute of Technology, MIT, i Boston och vid Imperial College London. Detta är första året WFE samarbetar med Umeå universitet.

– Med närvaro i Umeå såg Nasdaq detta som ett ypperligt tillfälle att föra samman Umeå och World Federation of Exchanges Technology Conference. Som en börsmarknad och ett techföretag ser vi fram emot att delta i konferensen och samtidigt lyfta Umeås roll som ett teknikkluster för börsmarknaderna, säger Niclas Holmberg, Assistant Vice President på Nasdaq.

Evenemanget är av största intresse för akademiker men även teknikchefer, informationssäkerhetschefer, innovationschefer, IT-chefer och strategiska ledare. Konferensen är endast öppen för inbjudna, och bland dessa ingår Umeå universitets forskare som har anmält sig till konferensen.

Föreläsning om AI

Måndag den 1 juli håller Virginia Dignum, professor i social och etisk AI vid Umeå universitet, föreläsning klockan 11-12 i Aula Biologica.

Föreläsningen har titeln: A Human’s Guide to Machine Intelligence.

 

Läs hela programmet och talarlistan

The WFE's Technology Conference 2019

Om WFE:

The World Federation of Exchanges, WFE, är en global branschorganisation för världens börser. WFE är den viktigaste källan för statistik för börshandel och publicerar över 350 marknadsdataindikatorer. Statistikdatabasen sträcker sig tillbaka över 40 år och ger information och inblick i utvecklingen på globala börser. WFE arbetar med standardsättare, beslutsfattare, tillsynsmyndigheter och statliga organisationer runt om i världen för att stödja och främja utvecklingen av rättvisa, transparenta, stabila och effektiva marknader.

WFE’s Technology Conference äger rum vartannat år och syftar till att väcka tankar, debatt och idéer kring dagens teknik som påverkar branschen och i förlängning samhället i stort. Konferensen är ett utmärkt forum att fånga upp de senaste trenderna och diskutera innovationer inom teknikområdet samtidigt som deltagarna ges möjlighet att nätverka med branschkollegor, akademiker och visionärer.

 

 

 

För mer information, kontakta gärna:

Ett samtal med Virginia Dignum om AI

Textad på engelska (klicka på "CC" i spelaren för att välja textning.)