Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 04 mar, 2021

Alla på Snö i samverkan med UHSK Umeå Skidklubb

NYHET Projektet Alla på Snö är en satsning på att göra skidåkning (längd, alpint och snowboard), snölek och snöupplevelser under skoltid till en självklar rättighet och möjlighet för alla barn i Sverige, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Projektet Alla på snö har pågått sedan 2012 I Umeå och riktar sig till elever i årskurs 4. Umeås Skidklubb i samarbete med Umeå universitet är ambassadörer för Alla på snö. På grund av pandemin var det något färre skolor inbjudna i år, totalt deltog drygt 670 elever från 17 grundskolor i Umeå.

Ledare under projektet var studenter som läser Ämneslärarutbildningen inriktning Idrott och hälsa samt elever från Dragonskolan Barn och fritidsprogram.