Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 18 mar, 2016

Ämneslärarstudenter med ingång idrott och hälsa delaktiga i Special Olympics School Day i Umeå

NYHET Cirka 200 barn och ungdomar deltog under gårdagen i Paraförbundets Special Olympics School Day som hölls på Nolia. Studenterna vid Ämneslärarprogrammet med ingång idrott och hälsa deltog i det praktiska genomförandet av arrangemanget.

Cirka 200 barn och ungdomar var i går anmälda till Paraförbundets aktivitetsdag, Special Olympics Schoolday, som hölls på Nolia, Umeå. En Special Olympics School Day arrangeras genom ett samarbete mellan skolan, lokala föreningar och Special Olympics regionala organisation. Idrottsdagen sker under skoltid där eleverna får prova på olika idrotter som finns på orten. Förhoppningen är att fler barn och unga ska börja idrotta.

Studenterna på Ämneslärarprogrammet med ingång Idrott och Hälsa som läser momentet Anpassad fysisk aktivitet på termin tre vid Umeå universitet var delaktiga i arrangemanget. Under dagen har de 200 barnen och ungdomarna bland annat fått delta i löpning, rullstolsslalom, rullstolsinnebandy, innebandy, kula, längdhopp, höjdhopp samt prova-på aktiviteter.

 I samarbete med mellan olika skolor och universitetethar Idrottslärarstudenterna dessutom fått möjlighet att göra en form av minipraktik vid tre tillfällen vid olika särskolor. Vid det sista tillfället är det studenterna själva som håller i undervisningen.

Läs mer om Ämneslärarprogrammet, med ingång idrott och hälsa, gymnasieskolan, 330 hp

Läs mer om Ämneslärarprogrammet, med ingång idrott och hälsa, åk. 7-9, 270 hp

Redaktör: Anna-Karin Eriksson