"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2017-12-15

Anställda och studenter vid Medicinska fakulteten engagerar sig för Musikhjälpen

NYHET Vid Medicinska fakulteten har anställda vid institutionerna för Omvårdnad, Folkhälsa och klinisk medicin och Strålningsvetenskaper, och studenter vid Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering dragit igång insamlingar till förmån för Musikhjälpen. Temat för årets insamling är Barn är inte till salu. Pengarna från den direktsända insamlingen går till organisationer som arbetar mot trafficking och den globala sexhandeln med barn.

Omvårdnads Insamlingsbössa

Vid Institutionen för omvårdnad har anställda startat en Insamlingsbössa. Genom denna länk går det att skänka pengar till deras pågående insamling: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/institutionen-for-omvardnad

Institutionen för Folkhälsa skramlar

På Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin har personal istället valt att genom Musikhjälpens hjältar utmana de anställda samt nära och kära att samla in pengar. Nu vill institutionen även utmana andra arbetsplatser vid fakulteten att dra igång sina egna insamlingar. Läs mer om intitiativet Institutionen för Folkhälsa skramlar:
http://hjältar.musikhjälpen.se/engagemang/inst-folkhalsa-skramlar/

Musikmassagen

Studenter vid fysioterapeutprogrammet har under den gångna veckan erbjudit 30 minuters massage, och de som masserats har fått betala valfri summa som gått oavkortat till Musikhjälpen. Hittills har drygt 37 000 kr samlats in. Det har varit mer än 100 bokningar, och studenterna kommer att ha en sittning för alla studenter på fysioterapeutprogrammet där man uppmuntrar att skänka en frivillig gåva till Musikmassagen (Musikhjälpen).

Fysioterapitudenterna planerar att göra denna goda verksamhet till en tradition, och utmanar studenter på andra program vid Umeå universitet och vid andra lärosäten i landet att göra något liknande. Läs mer om Musikmassagen:
https://bossan.musikhjalpen.se/insamling/musikmassagen

Hjärnforskare för en dag, en auktion

Lars Nyberg, professor i neurovetenskap och föreståndare vid Umeå centrum för funktionell hjärnavbildning (UFBI), har tillsammans med forskare vid Stockholms universitet och Karolinska Institutet startat auktionen Hjärnforskare för en dag! Personen som lägger högsta budet välkomnas till UFBI för att tillsammans med 2–3 vänner få bekanta sig med forskarna och en av hjärnforskningens allra senaste tekniker: en 3 Tesla GE Discovery MR 750 MRI-kamera, som generar en 3D-bild av hjärnan i mm-upplösning. Läs mer om Hjärnforskare för en dag på auktionens sida på Tradera:
https://www.tradera.com/item/280404/297992035/hjarnforskare-for-en-dag-

Läs mer om temat för årets Musikhjälpen

Redaktör: Daniel Harju