Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

Publicerad: 04 feb, 2019

Arbetstillfällen skapas i storstäderna

NYHET I olika delar av Sverige utvecklas tillväxten olika fort, och skillnaderna ökar hela tiden. Det visar forskare från Umeå universitet i en ny studie publicerad i tidskriften Ekonomisk debatt.

I artikeln "Växande regionala obalanser" visar forskarna Lars-Fredrik Andersson, docent i ekonomisk historia, Rikard Eriksson, professor i ekonomisk geografi och Emelie Hane-Weijman, doktor i kulturgeografi, att allt fler tjänstejobb skapas i storstäderna. I takt med att industrijobben minskar bidrar det till färre jobb totalt sett utanför storstäderna.

Sveriges radio rapporterar om den nya studien, hör intervju med Lars-Fredrik Andersson här.