Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 24 nov, 2017

Arktiskt forum på Sliperiet 12 december

NYHET Det arktiska forskningscentret vid Umeå universitet, Arcum, fyller fem år. Det markeras med ett Arktiskt forum, Umeå Arctic Forum 2017, tisdag 12 december på Sliperiet, Konstnärligt campus i Umeå.

– Med sina mer än trehundra arktiska forskare är Umeå universitet ett av de största universiteten i den arktiska regionen, säger Arcums föreståndare professor Peter Sköld.

Det arktiska forumet blir en heldag med olika frågeställningar med arktisk anknytning, som naturresurser, regional utveckling och klimatförändringar. Bland andra Sveriges nye Arktis-ambassadör Björn Lyrvall medverkar.

Det arktiska forumet kan också ses som ett slags final för 2017 års arktiska tema vid Umeå universitet. Det arktiska perspektivet kommer dock att leva vidare även framöver på universitetet.

– Arktisk forskning har fått ett enormt genomslag på Umeå universitet och den satsning som görs är långsiktig, säger Peter Sköld.

Det arktiska forumet hålls delvis på engelska. Alla är välkomna men deltagande ska anmälas senast 30 november till gabriella.nordin@umu.se.

Till programmet

För mer information, kontakta gärna

Gabriella NordinArktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum)Telefon: 090-786 56 44
E-post: gabriella.nordin@umu.se

Foto: Johan Gunséus

Redaktör: Ola Nilsson