Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 16 mar, 2012

Bättre design av digitala produkter

NYHET Daniel Fällman forskar om hur digitala produkter ska utformas för att engagera.

Han är docent vid institutionen för informatik, studioföreståndare på Interactive Institute och en av de unga forskare vid Umeå universitet som tilldelats karriärbidrag. 2011 utsågs han dessutom till Framtidens forskningsledare av Stiftelsen för strategisk forskning.

I en film (se filmen här) producerad av Stiftelsen för strategisk forskning berättar Daniel mer om sitt forskningsintresse i människa-dator-interaktion.

– Målet med min forskning är att kunna designa bättre digitala produkter, bättre mobiltelefoner, bättre webbgränssnitt. Ett område som vi tittar på är den roll som motivation spelar och vad som engagerar folk i ett gränssnitt, berättar Daniel Fällman.

Se hela filmen med Daniel Fällman.

Redaktör: Mikael Hansson