"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-05-07

Beredskap i fokus i centrala Umeå

NYHET Strömavbrott, storm, olycka; hur väl förberedda är vi egentligen på det oväntade? Beredskap står i fokus när Visit Umeå tillsammans med bland annat Europeiska CBRNE-centret på Umeå universitet återigen bjuder in allmänheten till Beredskapsdag i centrala Umeå den 11 maj. 

På lördag den 11 maj kommer Umeås stadskärna att fyllas av information om säkerhet, planering och samhällsskydd. Flertalet organisationer så som polis, ambulans, kustbevakning, och brandförsvaret kommer finnas på plats på Rådhus- och Renmarkstorget under dagen.

Beredskapsdagen ingår i den nationella Krisberedskapsveckan som drivs av MSB. Eftersom välinformerade och engagerade invånare är en stor tillgång då samhällets funktioner sätts ur spel, är det viktigt att nå ut med information, råd och tips.

Europeiska CBRNE-centret bjöd in till en Beredskapsdag i höstas, som del av centrets 10-årsjubileum. Då gensvaret var väldigt positivt, både från besökare och deltagande organisationer, bestämde man sig för att följa upp med en Beredskapsdag även på våren.

Alla aktiviteter under dagen är kostnadsfria och pågår mellan klockan 11.00 och 15.00.

Mer information finns på FB-event

Pressbild. Foto: Svenja Stöven

Text: Åsa Burlin

För mer information, kontakta gärna:

Martin Lindfors, centrumledare på Visit Umeå
Telefon: 070-364 48 28