"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-03-29

Beteendevetare med koll på framtidens it-jobb

NYHET BIT-dagen är det årliga arrangemanget då studenterna på BIT-programmet, Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, samlas för att höra mer om arbetsmarknaden som väntar och hur utbildningen hjälpt dem i deras yrken.

I årets arrangörsgrupp ingick studenterna Linn Jansson, Susanna Petersson och Sinikka Ankkuriniemi, alla tre mycket nöjda med innehållet under dagen.

– Vi har fått jättebra respons från de andra studenterna. De har fått lära sig mer om vad som finns på arbetsmarknaden genom föreläsningar med Studentconsulting och Academic Work, som berättat om hur man kommer in på arbetsmarknaden.

På eftermiddagen deltog även Mats Wilhelmsson, Knowit, med ett pass om den yrkesroll som beteendevetare kan spela inom it-branschen. 

– Det är dessa studenter som ska komma ut och ta över så vi är gärna med och berättar för dem om vad som finns att göra. Det är ett sätt att värna om framtiden, förklarar Mats Wilhelmsson.    

Att få direkt återkoppling från ett it-konsultbolag är mycket värdefullt, menar Linn Jansson.

– Från Knowit kan vi få veta direkt vad som finns att göra och vad som behövs idag, säger Lina Jansson.

Något som Susanna Petersson instämmer i.

– Det är kul att se alla möjligheter som BIT har eftersom det är så brett, säger Susanna Petersson.

Under dagen medverkade även PO Ågren och Carl-Johan Orre, båda från institutionen för Informatik, till vilket beteendevetenskapliga programmet hör.

Bilden ovan: Linn Jansson, Susanna Petersson och Sinikka Ankkuriniemi ingick i arrangörsgruppen för BIT-dagen 2015.

Mats Wilhelmsson, Knowit, Evelina Åberg, Studentconsulting, och Carl-Johan Orre, programansvarig för BIT-programmet medverkade under dagen.

Redaktör: Mikael Hansson