Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 23 aug, 2016

Bildmuseet presenterar sitt höstprogram

NYHET Media hälsas välkommen till en pressträff på Bildmuseet på tisdag 30 augusti kl 10-11, då vi presenterar höstens program.

Bara två veckor kvar av sommarens utställningar här på Bildmuseet. På måndag 4 september börjar vi arbetet med att riva och packa den stora och uppmärksammade utställningen om det amerikanska designparet Charles och Ray Eames, Fouad Elkourys poetiska videoinstallation och Saara Ekströms video, tidningar och fotografiska stilleben.

Under pressträffen på tisdag 30 augusti vill vi berätta om vad programmet bjuder på därefter. Du att få veta mer om de performance-veckorna Rum för performance med live-akter av ett tjugotal internationella och svenska konstnärer, ett samarbete med Vita kuben, Norrlandsoperan.

Vi berättar också om höstens stora internationella utställningsproduktion Perpetual Uncertainty / Samtida konst i atomkraftens tidsålder som kommer att fylla Bildmuseet så här 30 år efter Tjernobyl-olyckan, med ett pågående nytt kärnkraftbygge tvärs över kvarken och inför det kommande beslutet om slutförvar i Forsmark.

Till båda projekten hör mängder av artist talks, expertföreläsningar, filmprogram, konstnärsedda workshoppar och andra evenemang. Men mer om det och mycket annat när vi ses – varmt välkommen!

OSA senast måndag 29 augusti.

För mer information, kontakta gärnaHelena Vejbrink, presskontakt Bildmuseet
090-786 9073, helena.vejbrink@bildmuseet.umu.se

Redaktör: Helena Vejbrink