"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-11-08

Bio4Energi arrangerar konferens under Nolia Energi- och miljövecka

NYHET Den 14-15 november står Bio4Energy tillsammans med Piteås Solander Science Park värd för en gemensam konferens om Bioenergi under Nolia Energi- och Miljövecka i Piteå. Innovation och kommersialisering av forskning är en röd tråd som löper genom programmet.

De två forskningsmiljöerna vill lyfta fram forskningen om en ny generation gröna produkter och kemikalier som kan bli alternativ till den sinande oljan. Det handlar om att skapa nya produkter och tjänster från skoglig råvara på olika sätt.

– Vi vill med denna konferens sprida våra forskningsresultat i Norrbotten. Att nå ut till näringslivet och föra en dialog med deras representanter är en viktig del av vårt arbete, säger Stellan Marklund, föreståndare för forskningsmiljön Bio4Energy vid Umeå universitet.

Vid Solander Science Park i Piteå finns flera goda exempel där samarbete mellan universitet och företag gett resultat i form av nya företag och innovationer genom åren. Genom samarbetet med Bio4Energy tror parterna att man även i fortsättningen kan skapa en miljö för entreprenörer och forskare som ger tillväxt och framtidstro i båda regionen.

Parallellt med konferensen om Bioenergi pågår fyra andra konferenser på området: Vindkraft, Biogas, Solenergi samt Energieffektivisering – industri. Det finns en möjlighet för deltagare att köpa ett ”huskort” och vandra mellan de olika konferenserna. På tisdag kväll blir det ett stort mingelparty och galamiddag för de fem konferenserna tillsammans.

Anmälan:

Anmälan går ut först en timme innan konferensen börjar. Det finns alltså fortfarande möjlighet att anmäla sig och det gör man direkt på konferensens hemsida.
http://www.nolia.se/energi/index.php?id=242&visa=242&sidtyp=sida&Sidtitel=ANMÄLAN

Om arrangemanget:

Det kommer finnas tolkning av föredragen till engelska.
Komplett program med innehåll och tider
Läs mer om Bio4energy: http://bio4energy.se/
Läs mer om Solander Science Park. http://www.solandersciencepark.se/

Redaktör: Ingrid Söderbergh