"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2011-09-09

Bo och studera i Grenoble en termin (senast 15 oktober)

NYHET Bo i "Chambre Linné" i Grenoble och studera franska eller ”ämnen med fransk inriktning”. Föreningen L´Amitié Franco-Suédoise finansierar en termin i rummet ”Chambre Linné” i Grenoble. Sista ansökningsdag är 15 oktober.

Föreningen L´Amitié Franco-Suédoise grundades 1918. Dess ändamål är att befästa vänskapsbanden mellan Sverige och Frankrike genom att förvalta och dela ut stipendiemedel till studenter och forskare. Ordförande är Tom Kärrlander.

Föreningen erbjuder ett rum – "Chambre Linné" – att hyra i den internationella studentstaden i Grenoble med ett stipendium på 20 000 kr som bidrag till hyreskostnaden. Vårterminen 2011 var hyran 378 euro/mån (378 euro = 3 385 SEK 9 september 2011). Stipendiet är avsett för svensk medborgare som önskar bedriva vetenskaplig forskning eller postgymnasiala studier på högre nivå i ämnen med fransk insriktning.

Period: vårterminen (d.v.s. 5 mån).
Krav: minst Steg 3 i franska (gymnasiet).

Ansökningsblankett finns på webblänken nedan. Ansökan om stipendium skall vara poststämplat senast 15 oktober och skall insändas till:AFSRBox 5203102 45 Stockholm
Märk kuvertet "L'Amitié Franco-Suédoise / Chambre Linné"

För mer information, kontakta Marie-Anne Lindberg-Andersson, sekreterare i L´Amitié Franco-Suédoise: chambrelinne@live.se

Ansökningsblankett och mer information återfinns påAlliance Française de Stockholms webbsida

Redaktör: Bertil Born