"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-11-30

Brand på Sliperiet

NYHET På tisdagen strax efter kl. 15 bröt en mindre brand ut i en av Sliperiet verkstäder. Byggnaden utrymdes och inga personer kom till skada, men under onsdagen ställs viss verksamhet in.

På tisdagen strax efter kl. 15 bröt en mindre brand ut i en av Sliperiet verkstäder. Branden orsakade en kraftig rökutveckling, men släcktes inom kort av sprinklersystemet. Byggnaden utrymdes och inga personer kom till skada. Verkstaden där branden utbröt klarade sig med mindre skador.

– En utredning ska göras för att fastställa brandorsaken. Nu kan alla vistas säkert i lokalerna, men vi kommer att stänga vissa delar eftersom röklukten dröjer sig kvar, säger Marlene Johansson, föreståndare på Sliperiet.

Med anledning av detta ställer Sliperiet in följande aktiviteter under onsdag 30 november:

  • FabLab kl. 16–21
  • Lyft din undervisning med prototyper: SoftLab kl. 9–12
  • Tekniker för digital tillverkning kl. 13–16

I övrigt fortsätter all verksamhet som planerat.

Uppdatering torsdag 1 december

Verkstaden 3DLab är stängd veckan ut i samband med utredning och sanering. 3DWorkshop, där branden utbröt, kommer att vara stängd ytterligare en tid. Alla som gjort bokningar i berörda lokaler och påverkas av detta blir direkt kontaktade av Sliperiet.

Alla övriga lokaler är nu tillgängliga som vanligt. Den som har frågor om bokningar är välkommen att kontakta Sliperiet på sliperiet@umu.se.

Redaktör: Eva Antonsson