"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2014-10-16

Campanas / Woods

NYHET Den brasilianska designduon Fernando och Humberto Campana är världskända för sina färgstarka, egensinniga och experimentella möbler influerade av traditionellt hantverk. Med inspiration från naturen har de nu skapat en platsspecifik rumsinstallation exklusivt för Bildmuseet.

Utställningen öppnar söndag 2 november kl 14:00. Välkommen till pressvisning på Bildmuseet torsdag 30 oktober kl 10.00. Humberto Campana medverkar och ger en introduktion till utställningen, som är Campanas första i Sverige.

För Bildmuseet skapar Campanas en ny platsspecifik rumsinstallation, Woods, inspirerad av naturen och sammansatt av linhalm och trä.

– Vi har flyttat in naturen och budskapet är att låta den ta tillbaka sin givna plats bland människorna, säger Humberto Campana.

I sina möbler använder Campanas vardagliga material som rep, kartong, uppstoppade leksaksdjur, filt, bambu och plasttuber. Även i installationen på Bildmuseet har de närmat sig olika material med målet att använda dem på nya sätt, denna gång hämtade från den svenska naturen. De arbetar fritt och förutsättningslöst utan givna ramar och deras verk är resultatet av denna organiska process.

Fernando Campana (f. 1961) och Humberto Campana (f. 1953) är verksamma i São Paulo, Brasilien. De har bland annat arbetat med Victoria & Albert Museum i London, möbelmässan i Milano och Bejing Design Week. Deras möbler finns i samlingarna på Museum of Modern Art i New York och Centre Georges Pompidou i Paris. De har även skapat kostymer för Ballet National i Marseille och scenografi på Guggenheim i New York.

Vid pressvisningen presenteras även Anders Sunna / Area Infected och Rafael Lozano-Hemmer / A Draft of Shadows. Konstnärerna medverkar

Campanas / Woods produceras av Bildmuseet och visas mellan den 2 november 2014 och 8 februari 2015. För tillgång till pressbilder, tid för intervju etc., kontakta gärna presskommunikatör Helena Vejbrink.

För ytterligare information om utställningen, kontakta gärna

Cecilia Andersson, museiintendent Bildmuseetcecilia.andersson@bildmuseet.umu.se
090-786 6684

Redaktör: Helena Vejbrink