"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2012-11-05

Communitas

NYHET På söndag 18 november kl 14 öppnar Bildmuseet Communitas, en utställning om konstnärers och arkitekters visionära idéer och metoder för att skapa bättre städer.

Välkommen till pressvisning på torsdag 15 november kl 10:00. Den argentiske konstnären Mauricio Corbalan medverkar. Vid vernissagen på söndag 18 november kl 14:00 medverkar även konstnäreren Jordi Colomer samt arkitekten Kirstie Smeaton från Baupiloten i Berlin.

Umeå genomgår just nu stora förändringar, nya byggnader växer fram och 2014 står staden värd för det Europeiska kulturhuvudstadsåret. Hur kan vi förhålla oss till staden och går det att hitta sätt att göra den till vår? Utställningen Communitas öppnar för diskussion om vilken typ av stad vi vill bo i.

Communitas ger exempel på konstnärers och arkitekters visionära idéer om städernas möjliga framtid. Här visas experimentella strategier, lekfulla interaktioner och en öppenhet inför oprövade och nyskapande förhållningssätt till städer och dess invånare.

Ordet Communitas är latin och hänvisar till ett samhälle där människor är jämlika, eller till själva andan av gemenskap.

De konstnärer och arkitekter som medverkar i utställningen är Baupiloten (Tyskland), Jimenez Lai (USA), Jordi Colomer (Spanien), Listen to the City (Korea), Myvillages.org (Tyskland, Holland, Storbritannien), m7red (Argentina), Royce Ng (Australien), PKMN (Spanien) och Rakett (Norge).

Communitas pågår till den 10 februari 2013. Under utställningsperioden ordnas ett antal workshopar och föreläsningar med koppling till utställningens tema. Håll utkik på vår webbplats för ytterligare information.

För ytterligare information

Cecilia Andersson, intendent Bildmuseetcecilia.andersson@bildmuseet.umu.se
090-786 6684, 072-223 8671

Redaktör: Helena Vejbrink