Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

Publicerad: 12 dec, 2014

Danmarks grundforskningsfond hedrar Gunnar Öquist

NYHET Gunnar Öquist, professor emeritus i växtfysiologi vid Umeå universitet, föräras the Royal Order of the Danneborg av Danmarks grundforskningsfond.

Han får utmärkelsen för sitt "invaluable contribution to Danish and international research including the Danish National Research Foundation", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Gunnar Öquist har bidragit till den första utvärderingen av Danmarks grundforskningsfond 2003 och blev 2005 medlem i styrelsen. I åtta år spelade han en central roll i organisationens framgångsrika aktiviteter.

Gunnar Öquist är en av huvudförfattarna i den svenska vetenskapliga rapporten Fostering breakthrough research: A comparative study, där Danmarks spetsforskning beskrivs som en framgångshistoria.

Foto: Danmarks grundforskningsfond

Pressmeddelande från Danmarks grundforskningsfond