"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-06-20

De låter kreativiteten flöda

NYHET Kursen Kulturslöjd – tradition, hantverk och nytänkande, har under juni samlat studenter som vill utforska sitt konstnärliga uttryck i och genom slöjd. Olika slöjdtekniker i hårda och mjuka material som exempelvis täljning och tovning står på schemat.

Text: Per Melander

Camilla Westman berättar att hon framförallt ser fram emot att lära sig nya tekniker som hon kan ha användning av både i sin profession och privat.

– Jag frilansar som skådespelare, modell, sångerska och regissör och tänker att detta kan vara ett bra komplement. Och jag gick in i detta med öppna idéer och tankar om vad det kan vara – och jag vill gärna få prova någonting som jag inte har gjort förut. Tanken är att jag ska lära mig någonting, säger Camilla Westman.

Milad Hossein Beky säger att han främst vill utveckla sitt träslöjdande.

– Jag har alltid gillat träslöjd sedan jag var liten och jag ville få utlopp för det igen. Jag håller på mycket med musik annars, säger Milad Hossein Beky.

I slutet av juni höll man alltså denna första samling för att visa upp sina alster. Meningen är att deltagarna på kursen under sommaren ska fortsätta göra nya verk med de tekniker som de nu i början av kursen har fått lära sig.

Läs mer om kursen Kulturslöjd – tradition, hantverk och nytänkande