"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2016-01-21

Den svåra men viktiga internationaliseringen

NYHET "Samtidigt som betydelsen av internationalisering lyfts fram har det också höjts röster som påpekat brister på detta område vad gäller humaniora", skriver Jesper Enbom, lektor i medie- och kommunikationsvetenskap, i ett blogginlägg hos Humtank.

Jesper Enbom har under höstterminen 2015 tillbringat höstterminen som gästlärare vid Ohio State University i Columbus. En vistelse som skedde inom ramarna för STINT:s program Teaching Sabbatical. Foto: Per Melander, Umu

Ur blogginlägget: "Vistelsen i USA har också inneburit tid att fundera kring skillnader och likheter mellan Sverige och USA i allmänhet. Det är just det sistnämnda som jag tror är extra viktigt när vi talar om internationalisering av högre utbildning och forskning: förståelse för den samhälleliga kontexten.

Att skillnader i nationell kontext är en betydligt större utmaning för humaniora och samhällsvetenskap än för exempelvis naturvetenskap och medicin har noterats bland annat av tyska Wissenschaftsrat (German Council of Science and Humanities) 2010."

Läs hela blogginlägget på humtank.se

Redaktör: Per Melander