Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 15 april 2021)

Publicerad: 07 feb, 2014

Den svårfångade dansen

NYHET Lärarnas nyheter uppmärksammar i en intervju skriften "Dans, didaktik och lärande – om lärares möjligheter och utmaningar inom gymnasieskolans estetiska program", som skrivits av Britt-Marie Styrke, idéhistoriker, Umeå universitet, som även är utbildad danspedagog och lärare i dans.

Ur intervjun: "Enligt min uppfattning finns det ett visst mått av okunskap i skolan och bland skolledare om de speciella förutsättningar som krävs för dansämnet, säger Britt-Marie Styrke."

"Det har ju forskats inom det konstnärliga området – men inom det pedagogiska och didaktiska fältet är det magert. Vi är några få som har disputerat, några är på gång – men vi behöver bli fler."

Läs hela intervjun med Britt-Marie Styrke på lararnasnyheter.se

Redaktör: Per Melander