"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2020-03-30

Digital opposition på avhandling om virusspridning

NYHET Vid en disputation som avhölls via nätet deltog Fredrik Elgh, professor i virologi vid Umeå universitet, som opponent. Avhandlingen handlar om luftvägsinfektioner och hur virus sprids och orsakar sådana, bl.a. med dagsaktuella inblickar om SARS-CoV-2:s förutsättningar att sprida och orsaka sjukdom.

Text: Per Melander

Disputationen pågick mellan klockan 9 och 12 fredag den 27 mars. Fredrik Elgh berättar att respondenten, infektionsläkare Nicklas Sundell vid Sahlgrenska akademin, försvarade sin dagsaktuella avhandling på ett lysande sätt.

– Jag satt i mitt vardagsrum på Berghem i Umeå, en betygsledamot vid det mikrobiologiska regionlaboratoriet i Linköping och övriga närmast sörjande (ordförande, respondent, övriga i betygsnämnden) satt i en stor aula på Medicinarberget bredvid Sahlgrenska sjukhuset, samt en stor publik, alla på Zoom, säger Fredrik Elgh och fortsätter:

– Det blev en minnesvärd tillställning som leder framåt med ökad kunskap om hur luftvägsvirus sprids och orsakar sjukdom.

Läs mer om avhandlingen On the epidemiology, clinical presentation and transmission of respiratory viral infections på gu.se