"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2015-05-22

Doktorander i nationalekonomi, miljö- och naturresursekonomi

NYHET Centrum för miljö- och naturresursekonomi (CERE) söker två doktorander i nationalekonomi med inriktning mot miljö-, energi- och/eller naturresursekonomi. Tillträde 2015-09-01 eller enligt överenskommelse.

Nationalekonomin analyserar frågor kring hur samhället organiseras för att hushålla med begränsade resurser. Inriktningen mot miljö- och naturresursekonomi innebär mikro- och makroekonomiska tillämpningar för att analysera frågor rörande hushållning av naturresurser, miljö och energi. Doktorandstudierna kommer att bedrivas i en forskningsmiljö som specialiserat sig på miljö- och naturresursekonomi kopplat till Centrum för miljö- och naturresursekonomi (www.cere.se) vid enheten för nationalekonomi (www.econ.umu.se).

CERE består av cirka 25 forskare i nationalekonomi, miljöekonomi och ekonomisk historia. Forskningen vid CERE främst relaterad till energimarknader, klimatmodeller och värdering av icke-marknadsprissatta varor och tjänster.

Arbetsuppgifter

Du förväntas arbeta självständigt med dina doktorandstudier. Du förväntas också samarbeta med forskargruppens övriga medlemmar, delta i seminarier och annan institutionsverksamhet. Forskarutbildningen är i normalfallet fyra år. Institutionstjänstgöring (undervisning eller administrativt arbete) motsvarande 20 procent av heltid kan förekomma, utbildningstiden förlängs då med motsvarande tid.

Ansökan senast 2015-06-10

Läs mer