"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2006-03-22

Elever från hela Norrland besöker campus på torsdag

NYHET Umeå universitet anordnar torsdag den 23 mars en informationsdag för elever från hela Norrland. Över 1 800 elever från gymnasieskolor, vuxenutbildning och folkhögskolor kommer att besöka campus.

Under dagen får elever från Västerbotten, Norrbotten och Västernorrland veta mer om Umeå universitets utbildningar samtidigt som de också får träffa studenter och lärare. Dagen är fylld med olika aktiviteter där eleverna bland annat kan lyssna på inspirerande föreläsningar och göra studiebesök.

Arrangemanget är ett samarbete med Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och Iksu. Informationsdagen är ett komplement till utbildningsmässor och information i gymnasieskolorna. Genom att besöka universitetet får eleverna en känsla av atmosfären på campus och den miljö där utbildningen bedrivs.

För elever som kommer från en skola i Umeå börjar dagen klockan 9.30 i Aula Nordica med inledningspasset ”Vad är egentligen ett universitet?”.

Kl. 10.30 hålls samma inledning för elever som går på skolor utanför Umeå.
Kl. 10.30 börjar parallella informationspass i Samhällsvetarhuset och i Mit-husets entré. Informationsdagens sista pass slutar 14.15

Program: www.studera.umu.se/studier/pdf/infodag_program2006.pdf

Kontaktperson:Ulrika Nordlander, projektledare, informationsenheten.Tel: 090-786 99 29Mobil: 076-824 72 33
E-post: ulrika.nordlander@adm.umu.se

Redaktör: Carina Dahlberg