Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 januari 2021)

Publicerad: 13 apr, 2015

Ensamstående mödrars sociala nätverk

NYHET Jenny Alsarve är filosofie doktor i sociologi vid Örebro univesitet. Fredag 17 april håller hon i seminariet: "Ensamstående mödrars sociala nätverk - betydelser av släktskap och vänskap i ensammamma-familjer." vid Sociologiska institutionen i Umeå.

Jenny kommer vid seminariet att presentera ett pågående forskningsprojekt om svenska ensamstående mödrars arbetsliv och familjeliv. Presentationen behandlar frågor som: på vilka sätt kan tillgång till sociala nätverk underlätta, eller försvåra, kvinnornas förmåga att kombinera yrkesarbete och omsorgsansvar? Vilken roll spelar släkt- och vänskapsrelationer när det kommer till praktiskt, ekonomiskt och emotionellt stöd för ensamstående mammor? Presentationen bygger på analyser av 39 djupintervjuer med ensamstående mödrar.
17 april, kl. 13:15-15:00 i C304, Beteendevetarhuset